Kuchnia nie tylko dla joginów

Kuchnia nie tylko dla joginów, czyli jak czerpać siłę z roślinwarsztaty z Violettą Domaradzką i Robertem Zakrzewskim, autorami książek kulinarnych, biegaczami ultra i pomysłodawcami Biegu Wegańskiego

Zajęcia prowadzone w 3 grupach po max 50 osób.
Czas -1 godz.

UWAGA!

Liczba uczestników ograniczona – zapisy w Biurze Maratonu.


Warsztaty
z Violą i Robertem są dedykowane wszystkim, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie, czuć się i wyglądać młodziej, pozbyć się zmęczenia, mieć więcej energii, uniknąć chorób i ograniczyć użycie leków. To kulinarne spotkanie sprawi, że z łatwością przygotujesz zdrowe posiłki i sprawdzisz, jak oddziałują na Twój organizm. Poznasz także zasady roślinnej diety i korzyści, jakie się z nią wiążą – dla Ciebie, dla zwierząt, dla świata. ,Prowadzący rozwieją Twoje wątpliwości i udzielą odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania związane z takim stylem odżywiania. Dzięki nim uzupełnisz wiedzę o (dobrej) sile nawyków i poznasz przepisy na przepyszne dania!

Violetta Domaradzka – od zawsze świadoma żywienia, weganka, biegaczka ultra. Kobieta z pasją. Inspiruje do działania innych. Nie straszny jej dystans 100 km w górach. Mama 10-letniej Poli.

Robert Zakrzewski – od zawsze aktywny, od wielu lat biega. Kilka lat temu przeszedł na dietę roślinną. Aktywny uczestnik życia sportowego. Wziął udział w wielu maratonach, ultramaratonach i biegach górskich.

Violetta i Robert
to założyciele Fundacji Run Vegan, organizatorzy sławetnego warszawskiego Biegu Wegańskiego, a także autorzy trzech książek. Run Vegan to organizacja, która zrodziła się z pasji biegania i zaangażowania w promocję idei weganizmu. Jej celem jest inspirowanie do aktywnego i świadomego stylu życia, wspierając oraz ułatwiając proces zmiany i dokonanie pierwszego kroku – na biegowej ścieżce czy przy wyborze diety. Esencja działań Fundacji to Bieg Wegański – cudowna impreza biegowa, szczególnie polecana przez nas rodzinom z dziećmi.

Pierwsza z książek Violetty i Roberta powstała z myślą o wszystkich biegaczach, zarówno tych początkujących, jak i zaawansowanych. „Kuchnia dla biegaczy” zachęca do nowego spojrzenia na odżywianie i sport. Lekturę wzbogaca wiedza Damiana Parola – licencjonowanego trenera sportów sylwetkowych i doktora dietetyki specjalizującego się w tematyce żywienia sportowców. „Kuchnia dla serca” została wydana rok i 100 mil na Krecie później. Autorzy zamieścili w niej 120 przepisów, o stronę merytoryczną zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza. W ubiegłym roku doczekaliśmy się „Love Vegan. Gotowy jadłospis na 21 dni”. Książka po raz kolejny zachęca do uprawiania sportu, a także gotowania pysznych i zdrowych potraw z warzyw, owoców, strączków, orzechów i zbóż. To praktyczny przewodnik, który krok po kroku prowadzi nas po kuchni roślinnej. Lektura zawiera gotowy i uniwersalny jadłospis wegański na trzy tygodnie, po pięć posiłków dziennie, w trzech poziomach kaloryczności, z gotową listą zakupów oraz szeregiem wskazówek do samodzielnego komponowania posiłków.

W zmianie nawyków żywieniowych najgorszy jest brak pomysłu na to, co zjeść. Chyba że znajdzie się książkę taką jak Love Vegan – z praktycznymi poradami i gotowym jadłospisem! Wtedy można z przyjemnością zanurzyć się w świecie pysznej i inspirującej kuchni roślinnej. Polecam tę odkrywczą i ciekawą kulinarną przygodę wszystkim, którzy chcą zdrowo i smacznie zjeść!” – tak książkę recenzowała Paulina Holtz, wieloletnia ambasadorka Joga Festiwalu. Górskiego Maratonu Jogi.

 

Organizatorzy

 Pytania?

Masz pytania? Zadzwoń do Wiktora!
666 923 666
albo napisz: dorota.oktaba@wierchomla.com.pl

A wordpress theme from BWThemes